Ako sa pripraviť na maľovanie

Maľovanie podľa čísel pripomína omaľovánky, ako ich poznáme z detstva. Namiesto farebného vzoru ale dostanete plátno s očíslovanými plôškami. Každé číslo zodpovedá konkrétnej priloženej farbe, ktorú použijete na vyfarbenie danej plochy.

Pri maľovanie podľa čísel sa stačí držať rozpisu podľa čísel, maľovať a postupne sa kochať tím, ako vám pod rukami vzniká unikátny obraz. Z pôvodne bezfarebného plátna s čiarami a číslami vznikne trpezlivým úsilím skutočný obraz, ktorý si môžete hrdo povesiť na stenu ako dekoráciu. Aj keď nie ste profesionálny umelec, môžete si aj vy namaľovať krásny obraz.

Ako sa pripraviť na maľovanie

Pri maľovaní budete okrem šablóny potrebovať farby, štetce a možno aj stojan, aby sa vám dobre pracovalo. To všetko je okrem maliarskeho stojana súčasťou sady na maľovanie podľa čísel. Vyberať si môžete zo stoviek rozličných motívov v rôznych rozmeroch. Ku každému vybranému motívu dostanete presne tie farby, ktoré budete potrebovať.

Každá sada obsahuje všetko potrebné na dokončenie obrazu, teda plátno s predtlačenými a očíslovanými plochami, farby so zodpovedajúcimi číslami, štetce a farebnú predlohu.

Ako pripraviť farby

Akrylové farby sú pripravené v téglikoch s číslami. Nemusíte ich nijako miešať a sú v správnych odtieňoch. Nebudete musieť tak často vymývať štetce a ušetríte veľa farby. Na väčšie plochy zvolíte širší štetec, na menšie plôšky zase úzky štetec. Po každom použití štetec vždy riadne vymyte. Pokiaľ sa pomýlite a prefarbíte plôšku s iným číslom, nechajte farbu zaschnúť a premaľujte ju správnym odtieňom. Akrylové farby nie je potrebné riediť vodou ani riedidlom. Pokiaľ sa vám zdajú predsa len veľmi husté, stačí štetec namočiť do vody a potom do farby.

Ako začať maľovať

Zoraďte si farby podľa čísel, začnite prvým číslom a vymaľujte postupne všetky zodpovedajúce plôšky na plátne. Začínajte svetlejšími odtieňmi. Budete mať otvorenú vždy len jednu nádobku s farbou a nehrozí vám vysychanie farieb. Ani štetec sa nemusí potom tak často vymývať. Začnite z ľavého horného rohu, hornej strany a pokračujte k protiľahlej strane plátna, nech si farby nerozmažete. Než prejdete na ďalší odtieň farby, nechajte namaľované časti obrazu vždy riadne zaschnúť. Predídete zmiešaniu ešte mokrých farieb do nesprávneho odtieňa.

100 %