Ako vybrať vhodný obraz do obývačky

Máte doma prázdne steny a premýšľate, akými obrazmi ich oživiť? Poradíme vám, ako a podľa čoho vybrať obraz do interiéru tak, aby vyzdvihol originalitu daného priestoru. 

Ako vybrať vhodný obraz do obývačky

Ako vybrať obraz do obývačky

Pri výbere obrazu do obývačky myslite hlavne na to, aby sa vám daný obraz hodil k farbám, štýlu a celkovej atmosfére obývačky. Mal by tiež vytvárať príjemný protiklad k farbe steny. Nestarnúcou klasikou sú čiernobiele obrazy, ktoré zapadnú takmer kamkoľvek a hravo ich doplníte farebnými doplnkami, ktoré môžete ľahko obmeniť tak, aby bol priestor zakaždým iný. Môžete sa tiež riadiť napríklad farbou vašej pohovky a premietnuť ju aj do nástenného obrazu, aby sa priestor pekne zladil.

Ako vybrať vhodný obraz do obývačky4

Čo má obraz predstavovať a akú má navodiť atmosféru

Všetky motívy z prírody, krajiny a zátišia pôsobia upokojujúcim dojmom. Meditatívnu atmosféru navodzujú ázijské a spirituálne obrazy. Pokiaľ chcete do priestoru naopak priviezť potrebnú dynamiku, zvoľte napríklad snímky áut, veľkomiest, rušných barov, ulíc alebo športu. Abstraktné obrazy vás zase budú nútiť k zamysleniu a podporia vašu fantáziu a kreativitu pre rôznu tvorbu.      

Ako vybrať vhodný obraz do obývačky2

Veľkosť obrazov do obývacej izby

Pre tvorbu harmonickej steny s obrazmi zohľadnite veľkosť stien a nábytku v obývacej izbe. Nad veľkou pohovkou sa budú skvele vynímať veľké formáty plátien. Môžete tiež zavesiť niekoľko obrazov veľa seba s podobnou tematikou. Veľmi široké steny môžete skúsiť opticky zúžiť pomocou niekoľkých obrazov zavesených pod sebou. Pokiaľ chcete zoskupiť viac obrazov, väčšie obrazy zaveste doprostred a dajte zoskupeniu určitý tvar. Môžete tiež ohraničiť danú plochu nejakým kusom nábytku.

Ako vybrať vhodný obraz do obývačky3

Štýlové obrazy do obývačky

Vzhľad aj textúra nástenných obrazov má ladiť so štýlom zariadenia obývacej izby. Maľované a lakované obrazy pekne splynú s moderne zariadenými obývacími izbami. Klasické plátna a dekoratívne panely sú klasikou, ktorá sa hodí v závislosti na vhodne zvolenom motíve takmer do každej obývačky. Vyberajte intuitívne, vďaka tomu sa vám žiadny obraz neopozerá.

Ako vybrať vhodný obraz do obývačky5

100 %