Jednoduché maľovanie pre Vaše deti

Deti rady maľujú obrazy podľa čísel

Je mnoho dôvodov, prečo by maľovanie podľa čísel mali vyskúšať aj vaše deti. Zoznámte sa s hlavnými dôvodmi, prečo je maľovanie podľa čísel skvelou zábavou aj pre vaše deti. Je pre nich oveľa prospešnejšie, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Podpora motoriky a koordinácia pohybu

Maľovanie podľa čísel veľkou mierou podporuje rozvoj motoriky. Deti sa pri ňom učia zaobchádzať s pomôckami, pracovať s farbami a starostlivo koordinovať pohyby. A aj keď občas trochu pretiahnu, nič sa nedeje. Farby majú skvelú schopnosť krytia a chyby sa dajú ľahko opraviť. Drobné nedokonalosti sú to, čo robí dielo originálnym. Deti pochopia, že sa môžu poučiť z vlastných chýb a budú sa zdokonaľovať.

Rozvoj kreativity i myslenia

Všetky kreatívne činnosti majú blahodarné účinky na našu psychiku. Pomáhajú odbúravať stres a prekonávať ťažké životné situácie. Deti sa pri maľovaní podľa čísel skvele zabavia a nebudú sa nudiť. Zlepšia sa im nálada a budú mať radosť z odvedenej práce. Maľovanie podľa čísel vám vykúzli úsmev na tvári. Budú v psychickej pohode. Tvorba obrazov im pomôže zabudnúť na starosti so školou alebo smútok po kamarátoch, všetko hodiť za hlavu a uvoľniť sa tvorivou činnosťou.

Zmysluplná motivácia

Maľovať podľa čísel môžu malé aj staršie deti a prekonávať nové výzvy. Navyše môžete maľovať aj spoločne, každý sám za seba aj dohromady. Môžete treba maľovať každý svoju časť obrazu. Deti to bude motivovať a budete im nablízku, pokiaľ by potrebovali poradiť. Ide o kreatívnu činnosť, ktorá vás vie skvele prepojiť. A keď ich necháte vybrať si vlastný motív, budú z maľovania podľa čísel doslova nadšené.

Podpora vývoja detí

Maľovanie podľa čísel vie v deťoch pestovať sebavedomie a dôveru vo vlastný úsudok. Podvedome si budú osvojovať schopnosť rozhodovania v iných zložitých životných a nečakaných situáciách. Deti sa najlepšie učia na takýchto maličkostiach, ako si s nimi poradiť. V detskom veku je sebarozvoj obzvlášť dôležitý. Dajte im nový priestor. Naučia sa pri rozhodovaní zaujať svoje stanovisko. Veľkým prínosom je tiež posilneniekoncentrácie a zameranie pozornosti bez rozptyľovania okolitými vplyvmi.

100 %