Maľovanie podľa čísel podľa vlastnej predlohy

Maľovanie obrazov podľa čísel podľa vlastnej predlohy

Máte doma špeciálne fotografie, ktoré vo vás vyvolávajú šťastné spomienky, pocity radosti a vďačnosti? Zaveste si kúsok zo svojich príbehov na stenu. Namaľujte si obraz podľa vlastnej predlohy a majte svoje zážitky stále na očiach ako motiváciu.

Skúste si vytvoriť obraz podľa vlastnej fotografie. Vyberte si foto, namaľujte si obraz podľa čísel a zaveste si ho na stenu. S každým ťahom štetca vyvoláte šťastnú spomienku. A tu si tiež pripomeniete zakaždým, keď sa potom na vlastnoručne namaľovaný obraz na stenu pozriete. Maľovanie podľa čísel vám povedie ruku, takže výsledný obraz bude vyzerať ako od profesionála.

Ktorú fotografiu vybrať

Fotografia by mala byť dobre zaostrená s nerozmazanými detailmi. Mala by mať dostatočne veľké rozlíšenie a veľkosť minimálne 1 MB a maximálne 10 MB. A ani po zväčšení fotografie nesmú byť detaily rozmazané. Fotka by nemala byť presvetlená, ani príliš tmavá, tvary by nemali splývať, aby boli jasné prechody farieb. Môže ísť o krásne foto krajiny z výletu, pamätnú skupinovú fotografiu s rodinou či priateľmi, zamilovanú fotku s partnerom alebo napríklad vlastný portrét.

Ako vybrať správnu veľkosť

Ďalším krokom bude vybrať vhodnú veľkosť obrazu. Vyberať môžete z viacerých rozmerov. Čím bližšie je ústredný objekt na fote, tým menšie by malo byť zvolené plátno a naopak. Čím ďalej sú potrebné postavy na fotu, tým väčšie zvoľte plátno. Pokiaľ chcete maľovať portrét, vystačíte si aj s malým rozmerom. Krásna krajina, skupinové foto alebo svadobné fotografie si zaslúži väčší rozmer. Z fotografií môžete vytvárať aj originálne sety, napríklad 3 zladené obrazy v rovnakej veľkosti zavesené vedľa seba.

S rámom alebo bez

Prajete si napnúť plátno na drevený rám alebo si vystačíte so samotným plátnom bez rámu? Pokiaľ budete chcieť obraz zavesiť na stenu, vyberte si vypnuté plátno na rám. Pevný drevený rám opatríte len háčikom a môžete si svoje dielo hrdo zavesiť. K plátnu bez rámu budete potrebovať pevnú podložku a klipsy, aby ste si ho na maľovanie napli. Inak by sa obraz znehodnotil vlnením, stočením, rozmazaním a odtlačkom farieb. Potom už stačí len foto odoslať a tešiť sa na svoje maľovanie podľa čísiel.

100 %