Vyfarbovanie obrazu podľa čísel je ľahké

Pokiaľ si chcete vyzdobiť svoj domov skutočným originálom, skúste to s vlastnoručne namaľovaným obrazom. Namaľovať vlastný obraz akrylovými farbami na plátno podľa čísel zvládnete aj vy.

Aj keď máte pocit, že na maľovanie obrazu nemáte dosť umeleckého nadania, s touto technikou môžete tvoriť vlastné umenie. Namaľovať obraz tak, aby bol takmer dokonalý, podľa čísel hravo zvládnete. Môžete si ho hrdo zavesiť na stenu napríklad v obývačke.

Princíp techniky vyfarbovania podľa čísel

Vyfarbovanie podľa čísel je technika, ktorá je už dosť stará. Aj Leonardo da Vinci ju používal pri výučbe svojich študentov. Jeho študenti mu tiež niekedy pomáhali s jeho dielom. Vyznačil im plôšky na svojom plátne, očísloval ich a potom dal rovnaké čísla rôznym odtieňom farieb. A to je celé tajomstvo vyfarbovania alebo maľovania podľa čísel.

Stačí si vziať farby zodpovedajúce číslam a plôšky jednoducho vyfarbiť.

Maľovanie podľa čísel akrylovými farbami

Maľovanie podľa čísel je taký pokročilejší variant známych omaľovánok. Nebudete však pri nej používať pastelky a papierovú predlohu, ale budete maľovať akrylovými farbami na skutočné maliarske plátno. Keď si k tomu zaobstaráte aj maliarsky stojan, budete si pripadať ako naozajstný umelec. Výsledkom vášho maľovania bude skutočný obraz, aký sa dá kúpiť napríklad v galérii. Každý kus bude originál, ktorý bude navyše vytvorený vašou vlastnou rukou.

Čo nájdete v balíčku

V sade na maľovanie podľa čísel nájdete maliarske plátno s predtlačenou šablónou a sadu akrylových farieb v uzatvárateľných téglikoch. Set obsahuje aj sadu štetcov na maľovanie väčších i drobnejších plôšok. Plátno si môžete nechať rovno napnúť do rámu. Potom sa pri maľovaní nemusíte báť, že sa vám plátno prehne alebo skrúti. S plátnom v ráme sa lepšie manipuluje a ľahšie prácu prerušíte napríklad do druhého dňa.

Stačí si vybrať vlastný motív, ako sú zvieratá, kvety, príroda či detské motívy.

 

100 %