Veľkonočný VÝPREDAJ, získaj obraz ZADARMO v akcii 2+1 !!! Zostáva už iba
31.3.2024 23:59
!

Navoďte si tú správnu tvorivú atmosféru

Plátno si pri maľovaní podľa čísle síce môžete položiť aj na stôl, ale až s maliarskym stojanom je to tá správna tvorivá atmosféra. Doprajte si všetko, čo vám uľahčí prácu.

Maliarsky stojan

Pokiaľ to s maľovaním podľa čísel myslíte naozaj vážne, je čas si zaobstarať maliarsky stojan. Na ňom si môžete nastaviť sklon aj výšku, má tiež odkladací priestor na nepoužívané štetce alebo farby a dobre sa pri ňom sedí. Je ľahké otočiť ho tak, aby svetlo dopadalo na plátno pod správnym uhlom. Vyrábajú sa aj stolné maliarske stojany. Doprajte si všetko, čo vám uľahčí prácu a urobí z maľovania pôžitok.

Pomôcky správneho maliara

Pri maľovaní majte pripravený téglik či pohár s vodou. Tú budete potrebovať na pravidelné vymývanie štetcov. Akrylové farby rýchlo schnú, takže ihneď, ako prestanete štetec používať, alebo chcete zmeniť farbu, svoj štetec vždy starostlivo vymyte. Vodu si občas vymeňte, nech je stále čistá a farby majú ten správny odtieň.

Hodiť sa vám bude aj suchá handrička alebo papierové utierky. Po vymytí štetca ho do handričky vždy utrite do sucha. Akrylové farby sa nemusia riediť a mokrým štetcom by ste farby naberať nemali, inak by mohli zle kryť.

Praktické vychytávky

U zložitejších predlôh, ktoré zahŕňajú občas naozaj veľmi malé plôšky, využijete aj špáradlo alebo špajľu s ostrým hrotom. Pri plôškach, kde je aj ten najmenší štetec stále príliš hrubý, použite namiesto neho práve ostrý hrot špajle. Stačí ju namočiť do akrylovej farby rovnako ako štetec a malinkú plôšku vďaka tomu ľahko vyfarbíte presne a čisto. Pokiaľ je na malej plôške tak malé, že ho jednoducho nemôžete prečítať, bude sa vám hodiť dobrá lupa. Odporúčame kúpiť poriadnu lupu na stojane a s osvetlením. Doprajete si potrebný pocit komfortu pri práci na svojom obraze.

Pre čistú prácu

Pri práci na obraze s tekutými farbami vám občas niečo odkvapne, alebo urobíte štetcom šmuhu. Preto sa vám bude hodiť nejaká fólia, plastová podložka alebo aspoň staré noviny ako podložka na stôl alebo pod maliarsky stojan. Vyfarbovanie podľa čísel je skvelá zábava a relaxačná technika. Výsledkom je namaľovaný obraz. Najväčším prínosom je však samotný zážitok z tvorby umeleckého diela.

100 %