Ako sa zlepšovať pri maľovaní podľa čísel

Pokiaľ sa chcete pri maľovaní podľa čísel zase o niečo zlepšiť, máme pre vás zopár rád. Poradíme vám, ako sa zdarne vysporiadať s rôznymi problémami pri maľovaní.

Maľovanie podľa čísel funguje kúsok po kúsku, číslo po čísle, farba po farbe. Ide o ideálny spôsob odpočinku, ktorý si zamilujete. Stačí dodržať pár základných princípov maľovania a krásny výsledok je zaručený. Maľovanie podľa čísel nás učí, ako sa môžeme stať lepšími maliarmi. Naučia nás vnímať farby, ťahy štetcov a aj novú techniku. Môže nás skvele motivovať k ďalšej tvorbe vlastných obrazov.

Staňte sa maliarom

Maľovanie obrazov podľa čísel je určené pre všetky úrovne maliarov. Skvele sa hodí aj pre úplných začiatočníkov, ktorí si chcú maľovanie vyskúšať a posunúť sa v ňom zase o kus ďalej. Aj pokročilejší maliari v ňom ale môžu objaviť množstvo nových vecí. Môžu si napríklad vyskúšať iný štýl maľovania a osvojiť si novú techniku ​​a prácu s farbami. Tento spôsob tvorby nie je určený len pre tých najmenších, ale môžu s ním veľmi dobre začať s maľovaním. Dospelí si zase môžu oddýchnuť alebo posilniť svoju kreativitutvorivou prácou. Finálnym výsledkom v podobe obrazu si potom môžete ozdobiť svoj dom či byt, alebo obraz darovať svojim najbližším a potešiť ich vlastnoručným výtvorom.

Maľujte to, čo milujete

Začínate s maľovaním, alebo ste sa zasekli a neposúvate sa ďalej. Možno je problém vo výbere motívu. Najlepšie sa nám maľuje to, čo milujeme. To platí pre nás aj pre tých ostatných. Viete, čo má ten, komu chcete obraz darovať skutočne rád? Podľa toho svoj darček tiež vyberajte. Máte radi vy alebo vaši blízki svojich zvieracích miláčikov, obdivujete prírodu, umelecké diela, známe osobnosti, radi cestujete, alebo radi vyrážate do veľkých miest? Niekto miluje zvieratá a rastliny, iný ľudí alebo umenie.

Môžete sa tiež inšpirovať záujmom iných a pozrieť si najpredávanejšie produkty.

Čo robiť, keď vám pod farbou presvitajú číslice

Už sa vám niekedy stalo, že ste maľovali obraz podľa čísel a vytlačené číslo vám neustále presvitalo pod nanesenou akrylovou farbou? Stáva sa to najmä pri veľmi svetlých odtieňoch farieb. Táto situácia môže nastať, ak maľujete napríklad bielou farbou, odtiene žltej, ružovej či svetlo šedej farby. Máme pre vás veľmi jednoduchý tip. Číslice budú oveľa menej presvitať, pokiaľ miesto jednoducho potrite navlhčeným obrúskom.

 

100 %