Znamení Raka a jeho kreativita – 22. 6. – 22. 7.

Vodné znamenie Raka je pokojné, veľmi láskavé a tak trochu nevyspytateľné. Ako darček ho poteší napríklad správne zvolený motív obrazu na maľovanie podľa čísel. Spoznajte ho vďaka nám bližšie a dajte mu najavo, že vám na ňom záleží a dobre ho poznáte.

Akí sú ľudia v znamení Raka

Živom Rakov je voda, čo je element spájaný s empatiou, citlivosťou a vnímavosťou. Radi pomáhajú ostatným, sú priateľskí a nenechajú vás na holičkách. Vie skvele riešiť konflikty a vcítiť sa do druhých. Vie byť aj ľahko defenzívne a použiť svoje klepetá. Ide s citom, ale nie je naivný. Dokáže byť racionálna, rozhodnúť sa na základe logiky a analytického uvažovania, nerád však riskuje. Dbá na tradičné hodnoty, rodinu a vzťahy.

Rak a jeho kreativita

Rak je romantik a potrebuje útulný domov, kde sa cíti bezpečne. Je empatický a citlivý. Pokiaľ sa už príliš nespálil, dáva to najavo. Inak je nedôverčivý a podozrievavý. Muži sú praví gentlemani a ženy dámy. Raci sú obdarení fantáziou a kreativitou. Sú nekonečnou studnicou nápadov a vynikajú v umeleckej tvorbe. Majú vzťah k umeniu, maľbe, hudbe a literatúre. Majú veľký prehľad, sú skvelí zabávači aj spoločníci.

Rak a jeho farby

Raci sú jemní ľudia inklinujúci k ľahším tónom, obzvlášť k svetlo modrej, ale aj jej tmavším odtieňom. Energiu môžu získať vďaka sýtym tónom prírodné zelené a spomínané modré. Priťahuje ich biela farba, odtiene perlete a strieborné či šedé. Žiarivo biela a strieborná spájajú znamenia Raka s jeho intuíciou. Vládne mu totiž Mesiac, ktorý je spojený s týmito jemnými farbami. Na zlepšenie nálady poslúži oranžová a žltá.

Obrazy na zútulnenie domova

Rodina, domov a zázemie sú pre Rakov na prvom mieste, preto nešliapnete vedľa, pokiaľ budete výber darčeka smerovať týmto smerom. Budú nadšení všetkým, čím môžu zvelebiť svoju domácnosť. Majú radi pekné, ale zároveň praktické veci, ktoré vám pri pohľade na ne robia radosť. Sú vášniví zberatelia starožitností a umenia. Siahnite preto po obraze od skvelých maliarov, ako je Hviezdna noc od Vincenta van Gogha.

Milovníci krásy a umenia

Muži aj ženy narodení v Rakovi sú veľkými pôžitkármi, milujú kvalitu a luxus aj dobré jedlo. Nájdete medzi nimi skúsených kuchárov. Preto je vhodnou voľbou aj motív vhodný do jedálne a kuchyne, ktorá je ich doménou. Vyberajte zátišie a scenérie s jemnejšími tónmi a decentnými farbami. Pokiaľ budú mať punc starožitného štýlu, Raci si veľmi radi vlastnoručne maľovanú reprodukciu podľa čísel zavesia na stenu.

Nechajte Raka vyniknúť

Rak je veľmi kreatívny a schopný, len potrebuje občas podporiť, upevniť sebavedomie a dodať dôveru. Okrem romantických motívov, ako sú zvieratá, kvety, rastliny, krajina, príroda a zátišie, môžete staviť aj na pulzujúce mestá, rýchle autá a motorky, známe miesta aj osobnosti, obrazy slávnych maliarov i umelecké diela s hudobnými a tanečnými motívmi. Napríklad obrazy baletiek a tanečníc, alebo obraz Žena s klavírom.

100 %